Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ VS ΜΕΤΡΗΤΑ


Όλο και περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε στις καθημερινές μας συναλλαγές πλαστικό χρήμα. Εκτός από την ευκολία που μας προσφέρει αυτή η κίνηση, μπορεί με λίγη προσοχή να καταστεί συμφέρουσα!
Μπορούμε δηλαδή να έχουμε τελικά όφελος από τη χρήση των πιστωτικών καρτών. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; με δύο απλούς προσεκτικούς τρόπους:
  1. Πληρώνοντας κανονικά και στο τέλος του μήνα όλο το ποσό του λογαριασμού μας. Έτσι γλιτώνουμε επιβαρύνσεις που πολλές φορές υπερβαίνουν συνολικά το 20% (Μα θα μου πείτε πως αν είχα μετρητά τι να την κάνω την κάρτα. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο. Από την άλλη μεριά όμως, μπορείτε να κάνετε με ασφάλεια και χωρίς να είστε αναγκασμένοι να κουβαλάτε πολλά χρήματα μαζί σας, όλες τις συναλλαγές σας).
  2. Επωφελούμενοι από τα διάφορα κατά καιρούς προγράμματα που βγάζουν οι τράπεζες για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους. (Π.χ. πολλές φορές προσφέρουν δώρα, ταξίδια, επιστροφές χρημάτων κλπ, ανάλογα με το ύψος του τζίρου)

Έτσι μπορείτε να έχετε τις παροχές που σας προσφέρει η χρήση της πιστωτικής σας, πληρώνοντας μόνο την ετήσια συνδρομή, που κι αυτή πολλές φορές αν ο τζίρος είναι ικανοποιητικός είναι δωρεάν!

1 σχόλιο:

http://rantar.blogspot.com είπε...

Έχετε πολύ δίκιο σε όσα γράφετε. Να γράψετε και για τισ Τράπεζες που μας ενοχλούν κάθε τρεις και λίγο. Μα είναι πράγματα αυτά, κύριε Αγριλιά μου;
Με φανατισμό, από τα Ραμένα Βούρλα!