Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

ΕΞΥΠΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Όλοι μας λίγο πολύ, ως χρήστες του διαδικτύου έχουμε επισκεφτεί κατά την περιήγησή μας ηλεκτρονικά καταστήματα. Αν προσέξει κανείς σε πολλές περιπτώσεις έχουμε τη δυνατότητα να βρούμε είδη που κυκλοφορούν στη χώρα μας, κυρίως ηλεκτρονικά, σε πολύ πιο καλές τιμές.
Όταν πρόκειται για αγορές που κάνουμε μαζί με φίλους μας και για είδη που οι τιμές τους διαφέρουν σημαντικά, τότε σαφώς και συμφέρει να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Για παράδειγμα, αν κάποιος ψάξει για συμπληρώματα διατροφής στην Αμερική θα βρει τα ίδια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα περίπου στο 50% της αξίας τους.
Αν καταλήξουμε να αγοράσουμε από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι σε αγορές από το εξωτερικό και μάλιστα από χώρες εκτός ΕΟΚ υπάρχει η περίπτωση να πληρώσουμε φόρο εισαγωγής, (εκτελωνισμό) καθώς και κάποιον ειδικό, (εκτελωνιστή) ο οποίος θα τρέξει τη διαδικασία για εμάς. Επίσης σημαντικό ποσό διατίθεται για τα έξοδα αποστολής των ειδών, καθώς και για αποθήκευτρα και ασφάλιστρα.
Από την άλλη μεριά η ασφάλεια των συναλλαγών στο διαδίκτυο με πιστωτικές κάρτες έχει αναπτυχθεί αρκετά και σπάνια υπάρχει κάποια τρύπα διείσδυσης υποκλοπέα. Αν θέλουμε να εξαλείψουμε και την παραμικρή πιθανότητα υποκλοπής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις προπληρωμένες κάρτες, οι οποίες διατίθενται από τις περισσότερες τράπεζες με μικρή προμήθεια και έχουν αξία μέχρι το ποσό για το οποίο έχουν πιστωθεί. Από κει και πέρα, αν θέλει κάποιος βάζει επί πλέον χρήματα, αν όχι την πετάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: