Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2008

Bill Gates

Μυστική συμφωνία φαίνεται να έκλεισε το Ελληνικό κράτος το 2006 στη Λισαβόνα με την Αμερικανική Microsoft, όσον αφορά την περαιτέρω διείσδυσή της στο δημόσιο. Συμφωνία που κατακυρώθηκε πρόσφατα χωρίς κάποια αντίδραση, προφανώς επειδή όλες οι πλευρές αποκόμισαν οφέλη. Σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο Bill συναντήθηκε στην Αθήνα με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεδομένου ότι ο κος Καραμανλής δεν βλέπει όποιον κι όποιον!
Έτσι λοιπόν η Microsoft θα μας πουλήσει τα επόμενα 2 χρόνια κάπου 70,000 προγράμματα και θα πληρώσουμε γύρω στα 50,000,000 Ευρώ. Φυσικά αστείο ποσό για έναν τέτοιο κολοσσό, αφού ως γνωστόν είναι τρίχες μπροστά στους τζίρους της εταιρείας.
Σε εκείνο που επένδυσε ο Bill είναι σε μελλοντικούς χρήστες, οι οποίοι από τα γενοφάσκια τους θα συναναστρέφονται με λειτουργικά και εφαρμογές της Microsoft και όταν μεγαλώσουν θα εξακολουθήσουν να τα προτιμούν. Έτσι πολύ σωστά σκέφτηκε ο επικεφαλής της και ως καλός μανατζερ το έπραξε, τη στιγμή που οι δικοί μας κυβερνητικοί μανατζερ αρκούνται στα προσωρινά προσωπικά οφέλη που αποκομίζουν από τέτοιου είδους συμφωνίες, αδιαφορώντας για το μέλλον του τόπου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: