Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Είχαν δεν είχαν οι τράπεζες έβγαλαν δελεαστικά προγράμματα για να μαντρώσουν και τους πλέον δύσπιστους της καταναλωτικής πίστης και να μας πείσουν ότι το χρήμα δεν κοστίζει πια. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε πολύ καλά τι θα πει τράπεζα και δη όταν χρωστάς!
Βλέπουν, ότι στα στεγαστικά η αγορά έχει σχεδόν κορεστεί, ότι ο κόσμος εμφανίζεται δύσπιστος τη στιγμή που βλέπει ότι οι Έλληνες χρωστάμε 62 δις για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων, 27 για καταναλωτικά, ότι περίπου 100 σπίτια το μήνα βγαίνουν στο σφυρί, ότι η αγορά εργασίας είναι αβέβαιη και ότι η άνοδος στα είδη βασικής ανάγκης, αλλά και στα επιτόκια τον κάνει να σφίγγει ακόμη πιο πολύ το ήδη σφιγμένο ζωνάρι του!


Το μόνο βέβαια που ενδιαφέρει την τράπεζα είναι το κέρδος και μόνον αυτό. Μας πλησιάζουν λοιπόν και μας λένε σε κάποιες περιπτώσεις ότι έχει ήδη εγκριθεί για μας καταναλωτικό δάνειο ύψους 15.000€ μέχρι 12 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο, επιστροφή χρημάτων και άλλες τέτοιες αηδίες.


Η γνώμη μου είναι, μακριά κι αλάργα!!! που έλεγε και η γιαγιά μου.
Όταν δεν το έχουμε άμεση ανάγκη το δάνειο ας μην το πάρουμε. Γιατί στο τέλος εμείς βγαίνουμε χαμένοι. Ένα καταναλωτικό 10.000 Ευρώ για 12 χρόνια κοστίζει περίπου 6.500! δηλαδή συνολικά θα πληρώσουμε 16.500 Ευρώ! Ένα στεγαστικό 100.000 Ευρώ για 30 χρόνια κοστίζει σχεδόν το διπλάσιο!Δεν μας κάνουν χάρη λοιπόν, απλά κοιτάζουν να αυξήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και όταν δεν μπορούμε να πληρώσουμε στέλνουν τους «φουσκωτούς» με τη γραβάτα, (δικηγόροι, κλητήρες κλπ) να μας πάρουν τα μπόσικα!

2 σχόλια:

http://rantar.blogspot.com είπε...

Πάντοτε οι γιαγιάδες έλεγαν σοφές κουβέντες...
Συμφων.ω με όσα λέτε και με όσα λέει και η γιαγιά σας και καλώ τους πάντες να μείνουν μακριά από τις Τράπεζες.

itsekourass είπε...

Αγαπητέ κύριε,
διάβασα το blog σας μετά από παρότρυνση των σπουδαστών μου και πραγματικά τα λίγα λεπτά που σας μελέτησα παρατήρησα πως γνωρίζετε πολλά πράγματα επί των οικονομικών στοιχείων που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας.
Το blog σας εσχολιάζετο καθημερινά από τους φοιτητές μου και ομολογώ πως οι ίδιοι μου εκίνησαν την περιέργεια να σας αναγνώσω.
Θα χαρώ να διατηρήσω μαζί σας μια ηλεκτρονική αλληλογραφία και να ανταλλάσουμε τις ενδιαφέρουσες απόψεις σας.
Με τιμή,
Ιωάννης Τσεκούρας
Πρύτανης Οικονομικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
e-mail: itsekourass@yahoo.gr
τηλέφωνο: 6939165428