Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Καλο Καλοκαίρι

Μπαίνουμε σιγά – σιγά στην καρδιά του καλοκαιριού και όλοι μας κοιτάμε να ξεφύγουμε όπως - όπως και να αφήσουμε όλα τα θέματα που μας βασανίζουν για λίγες μέρες στην άκρη. Είναι σαφώς ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος, αν φυσικά έχει τη δυνατότητα. Γνωρίζουμε φυσικά πως οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί δραματικά και οι διακοπές για πολλούς συμπολίτες μας φαντάζουν άπιαστο όνειρο. Για τους ελεύθερους βέβαια τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα. Σύμφωνα με υπολογισμούς ταξιδιωτικών πρακτορείων και ρήσεις ειδικών μια 4-μελής οικογένεια χρειάζεται ημερησίως περί τα 200 € για διαμονή και διατροφή σε έναν τουριστικό προορισμό, χωρίς να περιλαμβάνεται το κόστος μετάβασης, (εισιτήρια κ.λπ.)

Χρειάζεται λοιπόν καλό ψάξιμο πριν αποφασίσουμε τον τόπο των διακοπών μας, γιατί όπως σε όλους τους τομείς έτσι κι εδώ υπάρχουν οι δημοφιλείς προορισμοί, όπου πληρώνεις αέρα με το ενδεχόμενο να διασταυρωθείς στη βόλτα με κάποιον celebrity, και οι μη, όπου απλά ευχαριστιέσαι ήλιο, τοπίο και θάλασσα. Αν θέλετε ας πούμε να δείτε διασημότητες θα πάτε Μύκονο, όπου το δίκλινο σε ενοικιαζόμενα δωμάτια θα το πληρώσετε 80 – 100 € κι αν είστε τυχεροί θα έχει το μπάνιο στον ίδιο χώρο και όχι στο βάθος της αυλής!!! Αν πάλι σας ενδιαφέρει να περάσετε καλά με την παρέα σας και μόνο, μπορείτε να πάτε σε μέρη λιγότερο διάσημα, αλλά με την ίδια ή ανώτερη πολλές φορές φυσική ομορφιά και χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε του κόσμου τα λεφτά. Ένας τέτοιος προορισμός είναι π.χ. η Λευκάδα, όπου τα νερά κι οι παραλίες της συγκρίνονται με ελάχιστα μέρη στην Ελλάδα, είναι οδικώς προσβάσιμη, άρα γλιτώνουμε τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και το κόστος διαμονής είναι σαφώς μικρότερο. Ένα δίκλινο για παράδειγμα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια κοστίζει το πολύ 50 Ευρώ.

Ας ξεχάσουμε λοιπόν την άνοδο του κόστους ζωής, τους χρηματισμούς των κομμάτων, το τάϊσμα των πολιτικών προσώπων από επιχειρήσεις, τον πληθωρισμό, την ανεργία, το πετρέλαιο και γενικά όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, σε μια καλή θα έλεγα για το κυβερνών κόμμα συγκυρία, μιας και οι επόμενες εκλογές είναι το 2011 και μέχρι τότε όλα τα σκάνδαλα θα έχουν ξεχαστεί και η αντιπολίτευση ζει στον κόσμο της, και ας φροντίσουμε να γλιτώσουμε για όσο μπορεί ο καθένας μας από την καθημερινή του δραστηριότητα. Το χρειαζόμαστε άλλωστε. Να ηρεμήσουμε και να επιστρέψουμε ποιο αισιόδοξοι, μέσα στη γενικότερη απαισιοδοξία που μας κυβερνά. Το σίγουρο είναι ότι πολλές φορές οι κυβερνήσεις περιμένουν τη χαλάρωση των διακοπών για να περάσουν εύκολα νόμους και ρυθμίσεις εις βάρος μας.

Εύχομαι σε όλους καλές διακοπές, καλό καλοκαίρι, καλή επιτυχία σε όσες και όσους έγραψαν εξετάσεις, μαθητές και φοιτητές, και περιμένουν αποτελέσματα. Εγώ από την πλευρά μου θα είμαι παρών, θα παρακολουθώ, θα καταγράφω και θα σχολιάζω όσο μπορώ αυτά που θα γίνονται, για να μη νομίσουν πως μπορούν να περάσουν ότι έχουν σκοπό να περάσουν, έτσι εύκολα.

Καλό καλοκαίρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: