Τετάρτη 28 Μαΐου 2008

Κον Λάκη Λαζόπουλο συνέχεια

Υπαγορευμένη παραπληροφόρηση

Αξιότιμε Λάκη,

Δεύτερη φορά, σε διάστημα μόλις 15 ημερών, που ακούω μέσω της εκπομπής σας να καταφέρεστε προκλητικά σε όποιον ισχυρίζεται ότι η «Ελλαδίτσα» μας, όπως χαρακτηριστικά την αποκαλέσατε χθες, διαθέτει κοιτάσματα πετρελαίου. Δεύτερη επιβεβαίωση στις υποψίες μου, και όχι μόνο, ότι κάποια από αυτά που λέτε στην εκπομπή σας αποτελούν λεγόμενα συμφερόντων που σας τα υπαγορεύουν. Η πρώτη ήταν το γεγονός ότι αποφύγατε εσείς ή οι συνεργάτες σας να απαντήσετε ή έστω να σχολιάσετε την επιστολή που σας έστειλα στο E-Mail σας και που δημοσίευσα στο blog μου, σχετικά με την πρώτη αναφορά σας στο θέμα, όταν λοιδωρήσατε τον κύριο Γεωργιάδη, λέγοντας πως αν ξέρει πού υπάρχουν τα πετρέλαια στην Ελλάδα να μας το πει.

Κι εγώ που σας τα είπα και σας έστειλα και στοιχεία για να διαπιστώσετε ιδίοις όμασι του λόγου το αληθές δεν φαίνεται να σας έπεισα, όχι γιατί δεν γνωρίζετε, δεν σας έχω άλλωστε για αφελή, αλλά γιατί προφανώς δεν σας επιτρέπουν να γνωρίζετε. Επανέρχομαι λοιπόν στο θέμα ορμώμενος από χθεσινό σας σχολιασμό μέλους του Κοινοβουλίου, γνωστού για την ευαισθησία του στην αρχαία Ελλάδα και την ομάδα «Ε», του κυρίου Βελόπουλου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως παρατηρούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Όρους επιπλέουσες ποσότητες ασφάλτου. Ατυχής κατ’ εμέ η διατύπωση Βελόπουλου, γιατί τότε ούτε ο όρος άσφαλτος υπήρχε, ούτε και το Άγιο Όρος, έτσι όπως το ξέρουμε σήμερα ήταν. Θα μπορούσε να αναφερθεί σε ποιο πρόσφατες παρατηρήσεις. Το σίγουρο είναι πάντως ότι άσφαλτος υπήρχε, γιατί διαφορετικά δεν θα είχαμε σήμερα την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Πρίνου.
Μεταξύ των περιοχών της χώρας μας που ανέφερε ο κος Βελόπουλος πως υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου, είναι και η πατρίδα μου η Ζάκυνθος, που εκεί ακόμα και σήμερα αναβλύζει πίσσα. Πηγαίνετε λοιπόν, κύριε Λαζόπουλε, αν σας το επιτρέπουν αυτοί που υπηρετείτε, να «σκάψετε», (προσέξτε μόνο τα λουμπάγκα σας), στην περιοχή Λίμνη Κεριού και να πάρτε όση άσφαλτο θέλετε, να πασαλειφθείτε και να πεισθείτε, γιατί πιθανότατα δεν ανήκετε σ’ αυτούς που είναι «άσφαλτοι».

Βέβαια κι εσείς δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να συμπορεύεσθε με τη γενικότερη στάση όλων των παραγόντων της χώρας μας στο θέμα, (ΜΜΕ, κυβέρνησης, επιχειρηματιών κλπ), που δεν είναι άλλη παρά σιγή ιχθύος. Γιατί το κάνετε όλοι αυτό; μα φυσικά γιατί σας το επιβάλλουν οι κύριοι που σας έχουν τοποθετήσει για να κάνετε τη δουλειά τους. Γι’ αυτό το λόγο σας έχουν εκπαιδεύσει όλους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφους και ευρείας αποδοχής πρόσωπα, για να προωθείτε τα συμφέροντά τους. Και γω που νόμιζα ότι γεννιούνται όλοι αυτοί! Εκπαιδεύονται κυρία μου!

Προσωπικά δε με νοιάζει αν ένα κράτος προασπίζει με αυτόν τον τρόπο τα συμφέροντά του. Το ίδιο φαντάζομαι θα κάναμε κι εμείς σαν Ελλάδα, αν ποτέ είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Εκείνο όμως που με πειράζει είναι το κρυφτούλι που παίζετε όλοι εσείς προσποιούμενοι πως και καλά νοιάζεστε για τον τόπο σας. Πείτε μας ξεκάθαρα εσείς και η ομήγυρίς σας, ότι εδώ γίνεται ότι θέλουν οι ΗΠΑ, ή οι όποιοι άλλοι για να το ξέρουμε. Είναι χειρότερο να κρύβεστε. Μας βάζετε σε μεγαλύτερες υποψίες και μπορεί να σας κρίνουμε και άδικα. Όσο δε μιλάτε όμως, τόσο ενδυναμώνετε αυτά τα συμπεράσματα στο μυαλό μας και τα κάνετε να εγκαθίστανται μόνιμα!

Με τη σιωπή που τηρείτε κύριε Λαζόπουλε γύρω απ’ το θέμα, το υποβαθμίζετε. Με την επικαιρότητα να τρέχει με ακρίβεια, σκοπιανό, ηλιέλαια, λαδώματα κομμάτων, ασφαλιστικό, διαφθορά, εκπαιδευτικό, οικολογία, Eurovision, euro 2008, αμερικανικές εκλογές και άλλα, το τελευταίο που θα σκεφτόταν κάποιος είναι τα πετρέλαια της χώρας μας, κι αφού πουθενά δεν αναφέρονται, δεν θα μου φανεί παράξενο, αν κάποια μέρα ανακοινωθεί απλά, πως συμφωνήθηκε με την τάδε ή τη δείνα εταιρεία να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα αυτά.

Φαντάζεστε τι θα συμβεί, εν μέσω τέτοιων ανατιμήσεων και φτώχειας, αν παραδεχθούν ανοιχτά οι κυβερνήσεις ότι υπάρχει πετρέλαιο στη χώρα μας και δεν το αντλούμε, γιατί περιμένουμε να μας το αντλήσουν άλλοι; Γιατί αυτό θα συμβεί σε τελική ανάλυση και είναι προαποφασισμένο. Πρώτα όμως πρέπει να εξασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει αντίδραση. Γι’ αυτό και μας εξαθλιώνουν. Και θα εξακολουθήσουν να μας εξαθλιώνουν, ώσπου να έρθει η στιγμή να αγανακτήσουμε και η παραχώρησή του να μας φανεί ως σανίδα σωτηρίας. Το ξέρουν καλά το σενάριο. Δεν βιάζονται. Προχωρούν αργά και μεθοδικά. Δείτε τι έγινε στη Σομαλία, στη Νιγηρία στο Τσαντ για παράδειγμα. Η δικιά μας η σειρά δεν ήρθε ακόμη, αλλά ο καιρός εγγύς!

Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω και ένα τμήμα από δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή με ημερομηνία 22/8/2004, σχετικά τα πετρέλαια της Ελλάδας και την πρόθεση των κυβερνήσεων να μην ασχοληθούν με το θέμα: «…αν και πρόδηλα τα οφέλη που προκύπτουν από την ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έκριναν σκόπιμο να σταματήσουν ή και να εμποδίσουν κάθε έρευνα στον ελληνικό χώρο με το ανεδαφικό επιχείρημα ότι η χώρα μας είναι πτωχή σε κοιτάσματα και δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμεθα με ατελέσφορες ερευνητικές δραστηριότητες..»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: την παραπάνω επιστολή δεν τη στέλνω στο E-Mail του κυρίου Λαζόπουλου, γιατί απλά θεωρώ πως θα έχει την τύχη της προηγούμενης. Επίσης, παραθέτω την παρακάτω σύνδεση για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει σημαντικά στοιχεία για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα:

http://www.geocities.com/anaxfiles/forum/aegean_oil.html

6 σχόλια:

http://rantar.blogspot.com είπε...

Επιτέλους και κάποιος που τα λέει έξω από τα δόντια.
Δηλώνω φαν του Λαζόπουλου και απορώ πραγματικά που δεν έκανε καμιά αναφορά στην επιστολή σας από το Τσαντίρι του, αλλά προτίμησε να απαντήσει στον Βελόπουλο και τον Γεωργιάδη, που φημίζονται για τις παπαριές που λένε.
Πιστεύω πως έναν κουκου ρουκου μπορείς να τουπς ό,τι θέλεις και αυτό κάνει ο Λαζόπουλος, αλλά τελικά κάποιον που καθημερινά τον διαβάζουν εκατοντάδες άτομα, αδυνατεί να τον αντιμετωπίσι.
Και μόνο αυτό με γεμίζει υποψίες...
Και πάλι κύριε Βυθούλκα ό,τι γράφετε με αποδείξεις. Συγχαρητήρια.
Με εκτίμηση,
Τάσος Ραντζάκης

Ανώνυμος είπε...

O Lakis ofeilei na apantisei, oxi na krivetai piso apo tis lekseis kai ti satira.
Ton paradexomai sti douleia tou, alla ton thelo na einai autonomos kai aneksartitos, na min kateuthinetai, opos poli sosta diavazo sto arthro tou sugkekrimenou blog.
Stamatis

Ανώνυμος είπε...

Akous Lazopoule?
I agrilia se xeskepase!
Apantise tis an mporeis

Ανώνυμος είπε...

laki.............

an ypopsiastw.....
oti i agrilia.....
tha meinei anapanthth....

tha paithanw.....................................

xxaxa

geia sou patrioth!!
tzoumpria tzoumpria....
tzoumpria lari laro....

Ανώνυμος είπε...

Mouga kai simera o Lazopoulos gia tin epistoli sou, file mou an kai oloi perimename na pei kati.
Xestis!

Ανώνυμος είπε...

Kanate ton Lazopoulo na to voulosei.
Nomizo pos eiste o protos.
Mpravo!