Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ελλάς αντίο!


Καλώς ήλθε το δολάριο

Οι τελευταίες εξελίξεις στις αποφάσεις περί οικονομικής διάσωσης της Ελλάδας, δυστυχώς αποτελούν τη Λυδία λίθο για την απώλεια κεκτημένων δεκαετιών στον κοινωνικό τομέα, αλλά και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Δεν είναι λίγες οι φωνές, οι οποίες υποστηρίζουν πως μια ενδεχόμενη στάση πληρωμών ίσως έχει περισσότερα οφέλη παρά απώλειες για λόγους τους οποίους αναλύουν και φαίνεται να έχουν κάποια λογική. Δεν θα ταχθώ υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης, καθώς θεωρώ πως αυτά που συμβαίνουν σήμερα αποτελούν ένα καλοστημένο σχέδιο, στο οποίο συνεργοί είναι οι κυβερνώντες των τελευταίων δεκαετιών. Σε τελική ανάλυση δεν φταίνε αυτοί που μας προσέφεραν τα χρήματά τους, αλλά εμείς που τα πήραμε, ασχέτως αν τα είχαμε ανάγκη ή όχι. Αυτοί εξυπηρετούν συγκεκριμένους κυριαρχικούς σκοπούς, στους οποίους πιθανόν να αναφερθώ στο μέλλον. Το λογικότερο λοιπόν είναι να θέλουν τώρα τα χρήματά τους πίσω. Γι’ αυτό και δεν μας δανείζουν τώρα για να επενδύσουμε, αλλά για να πληρώσουμε τα χρέη μας, όπως το ομόλογο που λήγει σε λίγες μέρες και αφορά δάνειο τριάντα ετών! Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν πλησιάζει η ώρα να αποπληρωθούν τα πιο πρόσφατα δάνεια. Το σίγουρο είναι πως δεν θα φτάσουν πέντε χρόνια να ξεφύγουμε απ’ την κρίση, καθώς εισέρχονται σ’ αυτή συνεχώς και νέες χώρες με ισχυρότερη οικονομία και η κατάσταση δυσκολεύει. Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα, το οποίο παραμένει αναπάντητο είναι ότι εφόσον όλοι χρωστάνε, ποιος μαζεύει το χρήμα; Μια απάντηση ίσως είναι οι διεθνείς τραπεζικοί οίκοι, οι οποίοι επιθυμούν με αυτόν τον τρόπο να κυριαρχήσουν στον κόσμο!

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι έφτασαν και τα τελευταία σχόλιά σας, θα προσπαθήσω να ικανοποιήσω κάποια «αιτήματα» για πιο αναλυτική πληροφόρηση στα θέματα που αναφέρω. Όπως γνωρίζουμε πλέον όλοι, αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας, αυτό της κατοχής, όχι από κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις, αλλά αυτή τη φορά από οικονομικές. Η πολιορκία άρχισε πολύ νωρίτερα, τώρα όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Και ο πλέον αφελής δεν θα πίστευε πως θα τη γλιτώναμε, αφού οι πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών μας οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στο ζητούμενο. Έμελε μόνο να οδηγηθούμε από 3-G Πρωθυπουργό, (είπαμε η τρίτη γενιά καταστρέφει). Τα αποτελέσματα της Ευρώ - ΔΝΤ βοήθειας θα φανούν άμεσα και πιστέψτε με δεν θα είναι καθόλου ήπια. Θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε καταστάσεις, οι οποίες μόνο στα μακρινά μας όνειρα φάνταζαν εφαρμόσιμες και θεωρούσαμε μέχρι σήμερα πως προορίζονταν για χώρες τριτοκοσμικές. Αναρωτιέμαι, αν στο μεταξύ καταντήσαμε κι εμείς μια τέτοια χώρα. Γιατί όμως επέλεξαν οι αρωγοί μας να συνδυάσουν τη βοήθειά τους; ακούσαμε πως έγινε επειδή η ΕΕ βάσει καταστατικού δεν θα μπορούσε να επιβάλλει ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό ή μισθολογικό μας σύστημα. Είναι έτσι ή μήπως το ΔΝΤ έχει εντελώς διαφορετικά σχέδια για ολόκληρη την Ευρασία;

Η Γερμανία, ως χώρα έτρεφε πάντα ιδιαίτερη συμπάθεια προς την Ελλάδα. Με την ευκαιρία της οικονομικής μας στενότητας, βγήκε στην επιφάνεια μια βαθύτερη επιθυμία της, αυτή της απομάκρυνσής της από τη ζώνη του Ευρώ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι υπέβαλε προτάσεις, ώστε υπό συνθήκες αν κάποια χώρα το ζητήσει να αποχωρεί από το ενιαίο νόμισμα. Αυτό θορύβησε τους Γάλλους και τους έκανε να μας αγκαλιάσουν και να στηρίζουν σθεναρά τη χρηματοδότησή μας. Ψυλλιάστηκαν φαίνεται πού το πήγαινε το Βερολίνο και γνώριζαν πως αν γινόταν οι προτάσεις του αποδεκτές, το πρώτο που θα τις εφάρμοζε και θα αποχωρούσε από το Ευρώ θα ήταν αυτό. Η χώρα φαίνεται να νοιάζεται και να φροντίζει για τους πολίτες της και είναι πάντα πρόθυμη να ανταποδώσει τις θυσίες που έκαναν πριν λίγο καιρό για να μετριαστούν οι επιπτώσεις της κρίσης, (θυμηθείτε τη συμφωνία για μειωμένα ωράρια και αποδοχές εργαζομένων στις βιομηχανίες κ.ά.). Η πολιτική της όμως τελικά δεν την έσωσε, αφού ο κυβερνητικός συνασπισμός έχασε περίπου 10% στις εκλογές σε Βεστφαλία – Ρηνανία. Διαβάστε αυτά που γράφει ο Έλληνας αναγνώστης στην προηγούμενη ανάρτηση, ο οποίος ζει και εργάζεται εκεί. Τώρα, γιατί δεν υπήρχε Ελληνική επίσημη αντίδραση στο δημοσίευμα του περιοδικού focus; Γιατί απλούστατα ο μεγαλύτερος όγκος τουριστών στη χώρα μας προέρχεται από τη Γερμανία κι αν δημιουργούσαμε θέμα, τυχόν «ταξιδιωτική οδηγία» θα είχε σαν αποτέλεσμα περισσότερες απώλειες στο τελευταίο ίσως εναπομείναν εθνικό προϊόν μας, οι οποίες έτσι κι αλλιώς θα είναι σημαντικές συνεπικουρούμενες και από τις αντιδράσεις των υπερασπιστών του καμποτάζ. Έτσι το βουλώσαμε!

Δεν θα το βουλώσω όμως εγώ, όπως με προτρέπει αναγνώστης, ο οποίος θεωρεί πως παραπληροφορώ και θέτω σε ανησυχία τους αναγνώστες. Δεν ξέρω αν είναι ο υπογράφων ως Υπ. Εξ. σε προηγούμενο σχόλιο, αν ο ίδιος κοιμάται ήσυχος, αν θρέφει φρούδες ελπίδες, ή αν έχει εξασφαλισμένο το μέλλον των παιδιών του, τον καλώ όμως να βγάλει τις παρωπίδες που του έχει φορέσει το σύστημα που φαίνεται πως υπηρετεί και να κοιτάξει αντικειμενικά. Δεν θεωρώ πως παρανομώ για να συμμορφωθώ, εκτός αν η διακίνηση και η ανταλλαγή απόψεων αποτελεί αδίκημα και δεν το γνωρίζω. Υπάρχουν όμως αρκετοί «υπηρέτες» του συστήματος, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν στραφεί εναντίον συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με εξευτελιστικό τρόπο και βλέπω πως δεν «ελέχθησαν». Υπήρχε εκεί κάποια σκοπιμότητα; Όσο για τα εθνικά μας θέματα και τον ορυκτό μας πλούτο, έχετε υπομονή, κοντός ψαλμός αλληλούια. Σύντομα θα δείτε λύση στο θέμα της ονομασίας της FYROM, λύση την οποία ξαφνικά βλέπει να διαγράφεται στον ορίζοντα ο κος Μάθιου Νιμιτς. Μην ξαφνιαστείτε αν συμφωνήσουμε τελικά στην ονομασία της γείτονος ως «Βόρεια Μακεδονία». Συνδυάστε και την επικείμενη επίσκεψη του κου Ερτογάν στην Αθήνα και θα δείτε πως έχει ήδη αρχίσει το παζάρι πάνω στα Εθνικά μας θέματα.

Don’t cry for me Argentina!

Στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν γνωρίζουμε αρκετά απ’ αυτά που διαδραματίστηκαν στην Αργεντινή, καθώς εκείνο τον καιρό εμείς πλέαμε σε πελάγη ευτυχίας και άγνοιας. Τώρα βλέπουμε σε ρεπορτάζ κάποια στοιχεία των γεγονότων και Υπουργούς της Κυβέρνησης να περιγράφουν το τι διαδραματίστηκε τις μέρες του μεγάλου χαμού στη χώρα αυτή και μάλιστα επιλεκτικά! Παρακολουθούμε και παρακαλούμε να μην περάσουμε τα ίδια. Κάπου λοιπόν αναφέρθηκε πως όταν δεν μπορούσε το καθεστώς της χώρας να ελέγξει πια τις αντιδράσεις, ενεργοποιήθηκαν οι «Κόνδορες», (δεν έχουν καμιά σχέση με ομάδες γνωστού τηλεπαιχνιδιού). Οι Κόνδορες ήταν ένα δίκτυο μυστικών της CIA, σε ολόκληρη τη Ν. Αμερική, το οποίο σα στόχο είχε την αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου. Αυτοί χτύπησαν το πλήθος σε ανοιχτές συγκεντρώσεις, με σκοπό την πρόκληση σύγχυσης και κάμψης της δύναμής του. Το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Ο κόσμος εξαγριώθηκε περισσότερο και υπήρξαν δεκάδες νεκροί και πολλοί περισσότεροι τραυματίες! Ο πόλεμος στο τέλος όμως στράφηκε κατά του ίδιου του χρήματος! Οι γυναίκες, στην ύπαιθρο κυρίως, σταμάτησαν να διαθέτουν έναντι ευτελούς αντιτίμου την παραγωγή τους στους εμπόρους και έστησαν μαγαζιά ανταλλαγής προϊόντων! Έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχαν χρήματα, (είχε προηγηθεί βλέπετε δέσμευση καταθέσεων) και ο μόνος τρόπος επιβίωσης ήταν αυτός. Ανάλογα με τη ζήτηση και την προσφορά λειτούργησαν διάφορα κέντρα αντιπραγμάτευσης. Έτσι, οι βασικές ανάγκες διαβίωσης άρχισαν να αντιμετωπίζονται ανεξάρτητα από την ύπαρξη χρήματος. Με σκληρή δουλειά και με κύριο στόχο την επιβίωση ο λαός της Αργεντινής έδωσε τη μάχη και στέφτηκε νικητής. Στη Ρουμανία τα πράγματα ήταν λίγο ηπιότερα, ως προς τις εξεγέρσεις. Σας προτρέπω να διαβάσετε το σχόλιο πρώην Υπουργού, σχετικά με την κατάσταση στη χώρα. Δεν ξέρω αν ήταν Υπουργός πρώην Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, (μάλλον ναι), παρουσιάζει όμως τα γεγονότα αντικειμενικά.

Είδα επίσης πως σας εντυπωσίασε αρκετά η υπάρχουσα λίστα πρωθυπουργών στη χώρα μας. Καλά θα κάνει όποιος δυσκολεύεται να το παραδεχθεί να ρωτήσει την προϊστάμενη υπηρεσία του για του λόγου το αληθές και ας διαβάσει σχόλια παλαιότερων αναρτήσεων. Εγώ θα αναφέρω μόνο πως τέτοιες λίστες πρωθυπουργών υπάρχουν για ακόμη εννέα (9) χώρες παγκοσμίως, (μια – δυο χώρες της Ν. Αμερικής και κάποιες της Ασίας), και πως μέσα σ’ αυτές δεν είναι η Τουρκία! Θα μου πείτε τώρα ποιος τις καταστρώνει. Ε, σκεφτείτε και λίγο μόνοι σας, μην τα περιμένετε όλα έτοιμα.

Η κυρά της Ρω

Τέτοιες μέρες αναρωτιέμαι αν έχει μείνει κανένας πατριώτης, ο οποίος να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον τόπο. Πατριώτες δεν ήταν σίγουρα αυτοί που έσπειραν το θάνατο την προηγούμενη Τετάρτη στην Αθήνα, χύνοντας το αίμα αθώων συνανθρώπων μας. Δεν πετυχαίνουμε τίποτα με καμιά μορφή αλληλοσπαραγμού. Πρέπει ενωμένοι να δώσουμε τον αγώνα για την επιβίωση, γιατί για τέτοιον αγώνα πρόκειται. Να επιβιώσουμε εμείς, να επιβιώσει και η πατρίδα. Αυτό το πατριωτικό χάρισμα που ακολουθεί τον Έλληνα από αρχαιοτάτων χρόνων θέλουν να υποδουλώσουν τώρα, γι’ αυτό και μας χτυπάν αλύπητα. Να πάψουμε να ενδιαφερόμαστε για την πατρίδα μας, ώστε να μπορέσουν να μπουν και να αλωνίσουν άφοβα. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη δυστυχώς. Δεν κατάφεραν να λυγίσουν τη μοναδική γυναίκα κάτοικο στο Άγιο Γεώργιο, (Ρω), η οποία επί δεκαετίες ύψωνε κάθε πρωί την Ελληνική σημαία τρία μόλις μίλια από τα Τουρκικά παράλια, ώστε να τη βλέπουν και να θυμούνται πως είναι Ελληνικό έδαφος, γιατί να λυγίσουν εμάς; Για την ιστορία αναφέρω πως η κυρά της Ρω , η κατά κόσμον Δέσποινα Αχλαδιώτου, εκτός από τις υπηρεσίες που προσέφερε στους συμμάχους κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, αρνήθηκε να μετεγκατασταθεί στο Καστελόριζο και παρέμεινε ως το τέλος της ζωής της, (14 Μαΐου 1982), πιστός φύλακας των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στη νησίδα αυτή. Τιμήθηκε με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 1975 και προς τιμής της έχει εκδοθεί γραμματόσημο με την προσωπογραφία της.

Υστερόγραφο
Κύριοι, δεν χρειάζεται να μου λέτε πως έχω τεθεί υπό την προσοχή σας. Νοιώθω τα χνώτα σας ζεστά πίσω μου, κάθε φορά που αφήνω το ηλεκτρονικό μου αποτύπωμα στο διαδίκτυο, αλλά δεν πτοούμαι.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

To xrima agrilia to mazeuoun oi evraioi kai min kaneis pos den to ksereis.
eimai sigouros pos ksereis kai pou to exoun fulagmeno...

Ανώνυμος είπε...

I ikinomiki katoxi ine xiroteri apo tin stratiotiki. isos to katalaboume argotera, alla distixos agrilia pros eki odeuoume. DNT kai IPA, EE kai Germania tha mas alxoun ta fota.
Oso gia kapious pou prospathoun na se fimosoun, as to skeftoun kala. Giati tote ontos 8a xesikothoume.

Ανώνυμος είπε...

Ζήτησε η Γερμανία να βγει από το €? Πότε έγινε αυτό ρε παιδιά?
Αγριλιά, δυσκολεύομαι λίγο να σε καταλάβω, εκτός κι αν το κάνεις επίτηδες, γιατί δεν θέλεις να πεις πολλά. Και ποιοι σε απειλούν και γιατί? Επειδή γράφεις αλήθειες? Ανέλυε λίγο περισσότερο αυτά που γράφεις για να σε καταλαβαίνουμε.
Ευχαριστώ.
Μιχάλης- Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

OI GERMANOI EINAI FASISTES! AS MAS DOSOUN KATI APOZIMEIOSEIS POU MAS XROSTANE KAI META NA VGOUN NA MILISOUN ENANTION MAS. KAI AUTOI MEROS TOY SYSTYMATOS EINAI, YPIRETES TOY DNT.
XAI XITLE!!!XAI MERKEL!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγριλιά, όσα γράφεις για τους Γερμανούς τουρίστες είναι αλήθεια. Κατάγομαι από ένα νησί του Ιονίου, όπως κι εσύ, απ' ότι έχω καταλάβει, και πράγματι ζούμε από τους Γερμανούς.
Τυχόν "ταξιδιωτική οδηγία", όπως είχε γίνει στο παρελθόν, θα στρεφόταν πάλι εναντίον μας, εφόσον εμείς τους έχουμε ανάγκη.
Δυστυχώς, θα γίνουμε υπηρέτες τους, αλλά υπάρχει άλλη λύση?
Το "όσο ζω ελπίζω", πέθανε...
Να' σαι καλά και ευχαριστώ για την φιλοξενεία.
Παυλος

Ανώνυμος είπε...

Κύριε, εσείς που με τόση οργή στρέφεστε κατά των εκάστοτε κυβερνήσεων και ομιλείτε ως εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, λαϊκίζοντας σαφώς, γιατί δεν ενημερώνετε τους αναγνώστες σας πως είστε δημοσιογράφος και κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας;
Οι αριστερές εφημερίδες που συνεργαζόσαστε σας προδίδουν, μιας και δημοσιεύουν αυτούσιο το προηγούμενο άρθρο του blog σας.
Αυτό για να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους, γιατί δυστυχώς επιλέγετε οι αναγνώστες σας να ζούνε στο σκοτάδι.
Όσο για τις κατηγορίες εναντίον μας, ελπίζουμε να μην είναι απειλές. Γιατί ως δημοσιογράφος θα πρέπει να δέχεστε και την άλλη άποψη.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΑΛΗΤΕΣ, ΔΝΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!
ΑΓΡΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ, ΑΓΡΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να γίνουμε Αργεντινή, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά και οι γυναίκες μας να γίνουν σαν αυτές. Καλλίγραμες, ωραίες, έτοιμες κάθε στιγμή για να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές! Γιατί και η φτώχεια θέλει καλοπέραση!

Ανώνυμος είπε...

LISTES, LYSEIS, ARGENTINES, GERMANIES, SYNOMOSIES, APEILES, YPOYRGEIA EXOTERIKON, KYRA TIS RO KAI DNT STO PIATO MAS. ORAIO ARTHRO, ALLA MOU FANIKE LIGO UPERVOLIKO...
AN ISXUOUN OLA AYTA, AGRILIA KANE KOMMA ME TO TROKTIKO!!!

Ανώνυμος είπε...

to dnt 8 mas katastrepsei...
na xairomaste ton pro8upoutgo mas gia ta xalia tou!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΛΙΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ "ΝΕΑ" ΚΑΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΛΙΑ, ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ "ΝΕΑ" ΚΑΙ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σου που μέσα από το μπλογκ σου τιμάς την Κυρά της Ρω. Είσαι πραγματικός πατριώτης, αδερφέ μου.
Συνέχισε να γράφεις για εμάς, τους λίγους εναπομείνατες Έλληνες

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΡΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΕΤΗΣΗ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΕ.
ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΟΙΟΙ ΣΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΑΓΡΙΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Η Κυρά της Ρω αποτέλεσε για την Ελλάδα το σύμβολο του πατριωτισμού, το σύμβολο της γυναίκας- μαχητή, την Ελληνίδα των αξιών και των παραδόσεων.
Ήταν τιμή μου που την γνώρισα προσωπικά και τιμή όλων των Ελλήνων που τόσα χρόνια μας εκπροσωπούσε στα νοτιοανατολικά μας σύνορα.
Χαίρομαι που αναφερθήκατε στη συμβολή της. Μπορώ να πω πως με συγκινήσατε, ακόμα μια φορά.
Όσον αφορά την οικονομική κατοχή την οποία εύστοχα χαρακτηρίσατε, του ΔΝΤ και της ΕΕ, ας μην ξεχνάμε πως ήταν προγραμματισμένη πριν πολλά χρόνια, τότε που η Ελλάς αρνήθηκε να συνεισφέρει οικονομικά υπέρ της χρεοκοπημένης Αργεντινής, καθώς γνώριζε πως το σχέδιο ήταν καλοστημένο. Και το ήξερε εκ των έσω, μιας και οι σχέσεις των δύο χωρών εδώ και χρόνια έχουν ισχυροποιηθεί μέσω ενός συμφώνου, το οποίο αν και έχει κατεργηθεί επισήμως, ανεπισήμως όμως είναι τόσο δυνατό, που μπορεί να ενεργοποιήσει μια παλιά, ξεχασμένη συμμαχία πολλών κρατών… κάτι που φοβίζει τρομερά την Τρόικα…
Με εκτίμηση,
Ιωαν. Τσεκ.

Ανώνυμος είπε...

pagoma misthon na ginei stous 300 apateones tis Voulis, pou pernoun akoma kai epidomata gia na pidiksoun!
dielusan to dimosio kai olous tous ergazomenous kai tora zitane kai ta resta.
vre den pane na pidixtoun!

Ανώνυμος είπε...

Ellas antio, ellas sto foreio, ellas sto trelokomeio, ellas pros to Diethnes Nomismatiko Tameio!
Agrilia xaire o xaire Eleutheria!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΡΙΛΙΑ, ΑΝ ΨΑΧΝΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ, ΤΟΥΣ ΠΛΑΚΩΝΩ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ ΣΟΥ!
ΕΣΥ ΑΠΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ...