Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2009

Σχόλια για την Εγνατία

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα σχόλια που ακολούθησαν την ανάρτηση για την Εγνατία οδό, καθώς ήταν πολλά και εξίσου σημαντικά. Εκείνο που για μια ακόμη φορά θέλω να τονίσω είναι ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο δίνει ζωή σε πολλές «ξεχασμένες» περιοχές της χώρας μας, εξυπηρετεί στρατηγικά συμφέροντα της Ε.Ε. κι εμείς απλά το «χαιρόμαστε».

Για άλλη μια φορά η Google έδειξε τα «δόντια» της, καθυστερώντας όσο μπορούσε την εμφάνιση των επισκεπτών, αλλά και των σχολίων, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης του θέματος. Ευχαριστώ τον ανώνυμο αναγνώστη, ο οποίος έδωσε κάποια εξήγηση στο φαινόμενο, ωστόσο δεν με κάλυψε πλήρως η αναφορά του στα θέματα ασφάλειας, (μου είναι αδύνατον να κατανοήσω πως εκτίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας μου ή του ΟΗΕ!!!, από μια ανάρτηση αφορούσα την Εγνατία οδό). Αν κινδυνεύουν από τέτοιου είδους αναρτήσεις, τότε σκεφτείτε πώς πρέπει να νοιώθουν από όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας ή που λένε σε εκπομπές τους δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες! Εκείνο που μάλλον συμβαίνει και φαίνεται πως ενοχλεί είναι το γεγονός πως εμένα δεν μου υποδεικνύει κανείς τι να γράψω και πώς να το παρουσιάσω, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, με αποτέλεσμα οι απόψεις μου να ξεφεύγουν από το γενικότερο έλεγχο υπαγόρευσης της πληροφόρησης, που υπάρχει σε όλους τους τομείς. Κι επειδή βλέπουν πως με διαβάζουν και σχολιάζουν τα θέματα που γράφω πολλοί άνθρωποι, φοβούνται μήπως γίνω η αιτία να τους επηρεάσω , ώστε να μη δέχονται αβίαστα, ό,τι τους σερβίρεται! Από την άλλη βέβαια, έμμεσα ο παραπάνω αναγνώστης περιέγραψε το ρόλο που παίζουν όλες αυτές οι ιστοσελίδες, που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες. Αν λοιπόν εγώ πέρασα από τέτοιο έλεγχο, φανταστείτε από τι κόσκινο περνούν τα E-Mail και άλλες σελίδες στις οποίες ο χρήστης αποθηκεύει ευαίσθητα προσωπικά ή οικογενειακά δεδομένα! Εν πάσει περιπτώσει, το βέβαιον είναι πως η κατάσταση θα συνεχιστεί ως έχει, όποιο και να είναι το επόμενο θέμα μου, από συνταγή για γαλακτομπούρεκο ως το Κυπριακό! Υπομονή λοιπόν.

Με μεγάλη μου χαρά, αλλά και έκπληξη διαπίστωσα δύο μόλις εβδομάδες μετά την ανάρτηση του θέματος, να έχει επισκευαστεί η γέφυρα στον κόμβο της Εγνατίας με την ΠΑΘΕ, στη διασταύρωση της Βέροιας. Με λιγότερο από πέντε κυβικά άσφαλτο διορθώθηκε η ζημιά και πιθανόν γλιτώσαμε, όπως αναφέρατε κι εσείς στα σχόλιά σας, κάποια ατυχήματα. Δεν ξέρω αν μεσολάβησε ο κύριος Παύλος Ν. γι’ αυτό, ο οποίος έτρεξε να υπερασπιστεί το έργο και κυρίως τη θέση του, δεν διευκρινίζει όμως αν είναι μηχανικός, (γιατί αν είναι και πιστεύει πως όλα είναι τέλεια, τότε μάλλον εθελοτυφλεί), ή απλά ένας από τους πολλούς στα καθήκοντα των δημοσίων σχέσεων της εταιρείας. Όπως και να ‘χει όμως το σίγουρο είναι πως η ενημέρωση από την Ε.Ε. σταματούσε σε πολύ υψηλότερα κλιμάκια και σ’ αυτόν έφταναν όσα μόνον έπρεπε να γνωρίζει για να επιτελέσει το καθήκον του. Το στραβό θα πρέπει να το λέμε και να το φωνάζουμε, μπας και βελτιωθεί κάτι σ’ αυτόν τον έρμο τόπο! Δεν σχολίασε κανείς δυσμενώς έργα διαμάντια, όπως η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η Αττική οδός, το αεροδρόμιο των Αθηνών ή το μετρό, έργα τα οποία ναι μεν στοίχισαν πολλά χρήματα, (εδώ κι αν έγινε φαγοπότι!), αλλά τουλάχιστον κατασκευάστηκαν και λειτουργούν σωστά. Αυτά να δείτε και να παραδειγματιστείτε, όλοι όσοι ενοχλείστε από αναφορές στα στραβά κι ευτράπελα που συμβαίνουν στη χώρα μας.

Δυστυχώς, αν και το θέλω πολύ, δεν έχω αρκετό χρόνο να γράφω συχνότερα. Μη νομίζετε πως κάθε θέμα είναι προϊόν ολιγόωρης ενασχόλησης. Χρειάζεται συγκέντρωση και αξιολόγηση στοιχείων, προετοιμασία και σύνταξη, κάτι που απαιτεί χρόνο, ο οποίος μου λείπει δυστυχώς. Προς το παρόν και στον λίγο χρόνο που απομένει για να τελειώσει το καλοκαίρι, θα πάω κι εγώ ολιγοήμερες διακοπές στην Κρήτη και τη Γαύδο, μακριά από όλους και όλα(;), να ηρεμήσω, να γεμίσω, όπως συνηθίζεται να λέγεται, τις μπαταρίες μου, ώστε από Σεπτέμβριο να επανέλθω δριμύτερος. Θέματα δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλά για ανάλυση, θα προσπαθήσω να φανώ όσο το δυνατόν τακτικότερος.

Προς το παρόν ας χαρούμε όπως μπορούμε την μικρή αυτή περίοδο ανάπαυλας, που δεν μας πολυαπασχολεί το τι συμβαίνει γύρω μας και ας αφήσουμε αυτούς που γνωρίζουν καλά τη γενικότερη χαλάρωση που επικρατεί τον Αύγουστο, να ετοιμάζουν νομοσχέδια και να λαμβάνουν αποφάσεις εις βάρος της τσέπης και της αξιοπρέπειάς μας. Θα παρατηρήσατε πως φέτος για δεύτερη φορά τα εισοδήματα των πολιτικών προσώπων κοινοποιήθηκαν καλοκαίρι αντί Οκτώβριο ή Νοέμβριο ως είθισται, για τον απλούστατο λόγο πως κανείς δεν θα δώσει τη δέουσα σημασία, όπως άλλωστε κι έγινε. Αυτός που σίγουρα θα έχει πολύ δουλεία τον Αύγουστο θα είναι ο υπουργός Οικονομίας, ο οποίος θα πρέπει να προετοιμάσει το έδαφος για τα εισπρακτικά μέτρα του Φθινοπώρου, αλλά και να φροντίσει τα μέτρα αυτά να είναι ήπια, καθώς έπεται η έκθεση της Θεσσαλονίκης και ο Πρωθυπουργός εκτός από μέτρα θα πρέπει να έχει και κάτι ακόμη να παρουσιάσει, εκτός αν επαληθευτούν οι φήμες για εκλογές.

Μια ακόμη είδηση που πέρασε στο χαλαρό ήταν αυτή για την αξιοποίηση νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καβάλας και Θάσσου, εκεί που ήδη εδώ και είκοσι χρόνια υπάρχει εκμετάλλευση. Ξαφνικά διαπίστωσαν πως υπάρχει περισσότερο πετρέλαιο και έσπευσαν να το αντλήσουν. Τόσα χρόνια δεν το γνώριζαν; Να θεωρήσω το γεγονός τυχαίο ή να το συνδυάσω με την πρόσφατη συνάντηση και τις αποφάσεις της λέσχης Bilderberg το Μάιο στην Αθήνα; Καχύποπτος θα μου πείτε, αλλά τι να κάνω! Για να σας λυθούν κάποιες απορίες σχετικές με παγκόσμιας εμβέλειας αποφάσεις, καθώς και για πρόσωπα που παίζουν σημαντικό ρόλο στα διεθνή δρώμενα, σας προτείνω, αν δεν το γνωρίζετε ήδη, να διαβάσετε το βιβλίο «ο τελευταίος Πάπας» από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, που συνδυάζει ιστορικά, πολιτικά και φανταστικά γεγονότα, αλλά κυρίως αναλύει λεπτομερώς το ρόλο που παίζουν πολλά σκοτεινά κέντρα λήψης αποφάσεων. Μετά τις πενήντα πρώτες σελίδες δεν θα θέλετε να σταματήσετε το διάβασμα!

Καλές διακοπές σε όλους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το έργο της Εγνατίας και μαζί του και οι έλληνες φορολογούμενοι άρχισαν να πληρώνουν την αναίτια βιασύνη στο τέλος του 2008. Τμήματα που ολοκληρώθηκαν πρόωρα και στο πόδι αρχίζουν να ξηλώνονται αφού πλέον κρίνονται ως ακατάλληλα! Αυτό ακριβώς συμβαίνει αυτές τις μέρες στο τμήμα ανάμεσα στον κόμβο Αράχθου και τον κόμβο Μικρού Περιστερίου. Ο αυτοκινητόδρομος ανάμεσα στις δύο σήραγγες (Τ8 και Τ6) στο ρεύμα από Γιάννενα προς Γρεβενά ξηλώνεται και θα κατασκευαστεί εξ αρχής! Για το λόγο αυτό οι οδηγοί οδηγούν πλέον για δέκα περίπου χιλιόμετρα πάνω στην παλιά εθνική οδό εν μέσω μεγάλης ταλαιπωρίας και ανάμεσα σε φουρκέτες και νταλίκες…Για το συγκεκριμένο τμήμα είχαν γίνει καταγγελίες επανειλημμένα στα μέσα του Δεκέμβρη του 2008. Ήταν η εποχή που ο Γιώργος Σουφλιάς πίεζε αφόρητα τα εργοτάξια προκειμένου το έργο να τελειώσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2008 και έτσι ο ίδιος να είναι συνεπής με την εξαγγελία του. Φυσικά τα έργα δεν τελειώνουν με προφορικές πιέσεις ούτε με λαϊκίστικες γροθιές στο τραπέζι.Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητας του υπουργείου, αλλά και της πειθήνιας στάσης της διοίκησης της εταιρίας στα «στοιχήματα Σουφλιά» ήταν τα συνεργεία να ολοκληρώσουν το έργο υπό ακατάλληλες συνθήκες και χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται για το αν συγκεκριμένα σημεία θα αντέξουν σε βάθος χρόνου. Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος και ένα κομμάτι κρίθηκε επικίνδυνο και ανεπαρκές και άρχισε να ξηλώνεται! Στο τμήμα ανάμεσα στις δύο σήραγγες ο δρόμος ανακατασκευάζεται. Σκάβεται δηλαδή από την αρχή, αφού στο συγκεκριμένο σημείο είχε σημειωθεί καθίζηση.
Αγριλιά, συγχαρητήρια για τον αγώνα που επιτελείς μέσα από το blog σου για να ξεστραβωθούμε εμείς οι Έλληνες.
Συνέχισε και μην κολλάς από κάποιους που στέκονται εμπόδιό σου.
Είσαι δύναμη!
Ηπειρώτης.

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο που διαβάζετε, αγαπητέ, με ωθεί εις την σκέψη πως οι γνώσεις σας και οι αναζητήσεις των για επέκταση δεν μπορεί παρά να φτάνουν πολύ ψηλά.
Το διάβασα κι εγώ το συγκεκριμένο βιβλίο, το οποίο μόνον τυχαίοι δεν το διαβάζουν, κάθε άλλο μάλιστα.
Θα χαρώ να σας συναντήσω εις την πανέμορφη Γαύδο και να συνομιλήσουμε δια τους προβληματισμούς μας.
Ενημερώστε με με e-mail για την παραμονή σας. Έως και τελη Αυγούστου θα βρίσκομαι κι εγώ εδώ.
Με εκτίμηση,
Ιωαν.Τσεκ.

Ανώνυμος είπε...

Agrilia mou, kales diakopes sou euxomai! Tis axizeis, tosa pou travikses apo tin google!!!
Filia!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΓΡΙΛΙΑ! ΕΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Mia mania na asxoleisai me papes kai paparia re agrilia!
Sorry kiolas, alla den exeis tipota kalutero na kaneis?
Kales diakopes teknon mou!