Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Καλημέρα 2009

Εισαγωγή

Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά σε όλους μας και κυρίως υγεία, το μόνο εναπομείναν αφορολόγητο αγαθό, που όποιος το ‘χει είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου, κι ας μην το συνειδητοποιεί. Όλα τ’ άλλα γίνονται, η υγεία όμως όχι. Ελπίζω όλοι να περάσαμε κατά το δυνατόν καλύτερα τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Λίγο οι αργίες, λίγο ενδεχομένως κάποιες άδειες φαντάζομαι οι πιο πολλοί από εμάς είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν λίγο, πριν δουν τι μας ετοιμάζει το νέο έτος.

Οι οιωνοί

Οι οιωνοί ήταν ήδη από τα μέσα του 2008 αρνητικοί και κυρίως μετά την ανακοίνωση του προϋπολογισμού για το 2009, ο οποίος ψηφίστηκε όπως-όπως, επειδή τελείωνε το έτος και θα έπρεπε να κατατεθεί. Οι καθυστερήσεις στις εισπράξεις, αλλά και η μείωση των εσόδων του κράτους, οδήγησαν το οικονομικό επιτελείο στη σύνταξη ενός προϋπολογισμού, τον οποίον ούτε και οι ίδιοι θεωρούν εφικτό. Έτσι λοιπόν ήμασταν προετοιμασμένοι για εξαγγελίες νέων εισπρακτικών μέτρων και επιδρομών στις ήδη «τρύπιες» τσέπες μας.

Στην εκμετάλλευση των υγρών καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας βασίζεται περίπου το 50% του ΑΕΠ. Τα έσοδα του κράτους μειώθηκαν όταν άρχισαν να πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου. Μόνο από το ΦΠΑ το δημόσιο έχασε πάρα πολλά χρήματα . Σκεφτείτε ότι όταν η τιμή της βενζίνης ήταν στο 1,20€ το λίτρο, τα 19 λεπτά ήταν ΦΠΑ και όταν αργότερα έπεσε στα 75, η αντιστοιχία σε ΦΠΑ ήταν μόνο 12 λεπτά, δηλαδή 35% λιγότερο! Αυτό μεταφράζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όσο κι αν προσπάθησαν να περισώσουν διατηρώντας την τιμή των καυσίμων υψηλή, (σε συνεννόηση πάντα με τα διυλιστήρια), τη στιγμή που η τιμή του αργού έπεφτε κάτω από τα 40$ το βαρέλι, δεν κατέστη δυνατόν, με αποτέλεσμα η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008 να φαντάζει ακόμα πιο μακρινό όνειρο.

Τα μέτρα

Έτσι, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι φωστήρες της οικονομίας μας ήταν να ανεβάσουν λίγο τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, γύρω στα 8 λεπτά το λίτρο για την αμόλυβδη και 10 για το πετρέλαιο, μπας και καλύψουν μερικά κενά. Στη συνέχεια πείραξαν λίγο τις φορολογίες στα ακίνητα για να περισώσουν την κατάσταση και προσάρμοσαν τους φορολογικούς συντελεστές των φυσικών προσώπων έτσι, ώστε ακόμη και οι παλαιότερα απαλλασσόμενοι φόρου εισοδήματος, (κάτω των 10,500€), φέτος να πληρώσουν. Χαράς ευαγγέλια για τα υψηλά εισοδήματα, μιας και οι αντίστοιχοι συντελεστές μειώθηκαν! Από την άλλη οι μισθοί θα μείνουν καθηλωμένοι, η όποια αύξηση θα χαθεί σε εισφορές και ένα σωρό άλλα έμμεσα εισπρακτικά μέτρα για να γεμίσουν τα ταμεία. Και μέσα σ’ όλα αυτά οι εκθέσεις από διάφορους έγκριτους ξένους οίκους αξιολόγησης οικονομικών επιδόσεων πάνε κι έρχονται και δυστυχώς μας κατατάσσουν σε μαύρη λίστα, όσον αφορά την πιστοληπτική μας δυνατότητα και την αύξηση του ΑΕΠ. Μόνο από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ξέρουν να ζητούν τρεις συνεχόμενες χρήσεις κερδοφορίας για να τους δώσουν κάποιο δάνειο. Οι ίδιοι με την κακοδιαχείριση, τις υπέρογκες μίζες και τις ρουσφετολογικές συναλλαγές, οδήγησαν τη χώρα σε μόνιμα αρνητικούς ισολογισμούς, με μοναδική φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους πριν μερικά χρόνια που παρουσιάσαμε πλεόνασμα, αλλά κι αυτό αποδείχτηκε «μούφα»! Άντε, ύστερα απ΄ όλα αυτά να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να πείσουν τα τσακάλια της ΕΕ ότι ο γάιδαρος πετάει. Αμ δε!

Ο επίτροπος Αλμούνια μας τράβηξε τ’ αυτιά μην αφήνοντας και πολλά περιθώρια για κοινωνικές παροχές που ενδεχομένως να ονειρευόντουσαν τα στελέχη της κυβέρνησης για τόνωση του κλίματος δυσαρέσκειας του κόσμου. Έτσι ο ήδη ανέφικτος προϋπολογισμός του 2009 θα αναθεωρηθεί σύντομα με σκοπό να γίνει πιο «σφιχτός», για να ικανοποιηθούν οι επιταγές της ΕΕ. Και μέσα σ’ όλα αυτά ανακοινώνονται κι ετοιμάζονται χιλιάδες προσλήψεις για το δημόσιο. Δεν νοιάζονται για το αν χρεωθούμε περισσότερο για να πληρωθούν οι απαιτήσεις των νεοπροσληφθέντων, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για τη βελτίωση της κοινωνικής τους εικόνας εν όψει εκλογών. Γιατί όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι δεν πρόκειται να πληρώσουν καίριες θέσεις. Αυτό είναι άλλωστε και το κοινό όσων κυβερνήσεων θυμάμαι. Αδυσώπητο ρουσφετολόι λίγο πριν τις εκλογές για να προσπαθήσουν να παραμείνουν στην εξουσία. Παροχές και τάματα, μπας και μας δελεάσουν να τους ψηφίσουμε. Όσο και να προσπαθούν να μας χρυσώσουν το χάπι τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, όσο εφευρετικοί κι αν είναι οι συντάκτες των ειδήσεων, οι οποίοι προσπαθούν να τονίσουν την όποια θετική πλευρά των μέτρων, το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούν τους εκφωνητές που τις διαβάζουν, γιατί ο κόσμος γελάει μαζί τους.

Η φορολογική συνείδηση

Η ποιο αστεία καμπάνια ήταν αυτή για τη φορολογική συνείδηση. Γιατί δεν κοιτάζουν πρώτα να την αποκτήσουν οι ίδιοι, να γίνουν το παράδειγμα προς μίμησιν, ώστε να ακολουθήσουν όλοι. Αυτοί και οι συνάκλουθοί τους είναι οι αρχιερείς της φοροδιαφυγής και της κατάχρησης. Αυτούς να κοιτάξουν πρώτα να μαντρώσουν κι ύστερα να τα βάλουν με τα εισοδήματα των 10.000 Ευρώ. Άλλοι με αυτά τα χρήματα είναι αναγκασμένοι να ζήσουν έναν ολόκληρο χρόνο, κι αυτοί τα ‘χουν για τσίχλες. Σε ποιους απευθύνονται; Σε μας που δεν μπορούμε να αποκρύψουμε τίποτα; Ή στον χαμηλόμισθο που μπορεί να τυραννιέται ολόκληρο το χρόνο για να κάνει τα δέκα χιλιάρικα δεκαπέντε; Αυτός είναι ήρωας. Αν δεν μπορούν να βρουν τρόπο να εντοπίσουν τους φοροφυγάδες, ας πάρουν και ας εφαρμόσουν μια έτοιμη φόρμουλα, από τις τόσες πετυχημένες που κυκλοφορούν σε άλλα κράτη. Δεν το κάνουν όμως επειδή φοβούνται, ότι αν κάποια στιγμή κληθούν όλοι να δικαιολογήσουν τον τρόπο ζωής τους, οι πρώτοι που θα αδυνατούν να το κάνουν θα είναι οι πολιτικοί και το σινάφι τους. Ας μην κάνει λοιπόν το Υπουργείο Οικονομίας πως δεν ξέρει που να ψάξει.

Ο ανασχηματισμός

Δεν μπορώ να πω πως άλλαξε και πολύ η εικόνα της κυβέρνησης, μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις στους υπουργικούς θώκους, γιατί δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο, εκτός του ότι υλοποιήθηκαν παλαιότερες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού για υπουργοποίηση στελεχών του κόμματος. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον ωστόσο είναι η απομάκρυνση του εξαδέλφου του, Υπουργού Πολιτισμού και αυτή του Υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος αν μη τι άλλο όφειλε να παραμείνει στη θέση του αυτόν τον δύσκολο καιρό και να βγάλει ο ίδιος τα κάστανα από τη φωτιά, γιατί όπως και να το κάνουμε αυτός και η ομάδα του φέρουν ακέραια την ευθύνη της κατάντιας της χώρας μας. Χάρη βέβαια του έκανε ο Πρωθυπουργός που τον έβγαλε, θα ησυχάσει λίγο ο άνθρωπος και θα έχει όλο το χρόνο να προετοιμαστεί για τις ευρωεκλογές, μιας και φήμες τον τοποθετούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για την ευρωβουλή. Άντε βρε, γιατί όχι κι αργότερα διάδοχος του Αλμούνια! Τότε να δείτε ρυθμούς ανάπτυξης που θα γνωρίσει η ΕΕ! Αν εφαρμοστεί και το ελληνικό μοντέλο δημόσιας διοίκησης πάει η Ευρώπη δεν θα είναι μόνο γηραιά ήπειρος, αλλά και έρημη!

Ο Αντώνης Σαμαράς

Παρατηρήσαμε το δυναμικό come back του Αντώνη Σαμαρά, του υπουργού Εξωτερικών επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη. Αφού περιπλανήθηκε κι αυτός μετά το ‘92, όπου κατόπιν εντολής του προέδρου της Δημοκρατίας παύθηκε από υπουργός Εξωτερικών, λόγω των χειρισμών στο Γιουγκοσλαβικό, ίδρυσε την Πολιτική Άνοιξη, έγινε αιτία να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γνώρισε προσωρινά στιγμές δόξης, αφού εξέλεξε 10 βουλευτές το 1993, αλλά επτά χρόνια αργότερα επέστρεψε στη μεγάλη αγκαλιά του κόμματος, συμπλέοντας με τις απόψεις του στις εκλογές του 2000, ως Ευρωβουλευτής το 2004 και τώρα ως Υπουργός Πολιτισμού. Είχε προηγηθεί η βελτίωση της εικόνας του, φρόντισαν γι’ αυτό τα διάφορα έντυπα και έτρεξε κι ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις δημόσια στην τηλεόραση για τα γεγονότα που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από το Υπουργείο του τότε, και έτσι όλα ήταν κατάλληλα προετοιμασμένα για την επιστροφή του. Έμενε να γίνει ο ανασχηματισμός για να δούμε πού τελικά θα τον έβαζε ο Πρωθυπουργός. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Πρωθυπουργός δεν είχε πρεμούρα για το αν θα ‘μπαινε ο Αντώνης στην κυβέρνηση ή όχι και ούτε ήταν αυτός το πρόσωπο που περίμενε για να αναδειχθεί το Υπουργείο Πολιτισμού. Απλά επρόκειτο για μια παλιά επιταγή, η οποία τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να υλοποιηθεί. Από πού προέρχεται ακριβώς δεν γνωρίζω, εκείνο που γνωρίζουν πάντως όλοι, είναι πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει την ιδιότητα του παρατηρητή στη λέσχη bilderberg, η οποία το 1993 συνεδρίασε στη Βάρκιζα και ήταν τότε από τους λίγους Έλληνες, που έλαβαν μέρος στις εργασίες της. Για την ιστορία αναφέρω ότι μεταξύ άλλων εκεί κρίθηκε και η τύχη της Γιουγκοσλαβίας.

Βέβαια δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κύριος Σαμαράς λάμβανε μέρος στις εργασίες της λέσχης. Είχε και παλαιότερες εμπειρίες, αφού συμμετείχε στη συνεδρίαση του προηγούμενου έτους στο Εβιάν της Γαλλίας και μάλιστα ως ο μόνος Έλληνας προσκεκλημένος πολιτικός. Κανείς τότε δεν ασχολήθηκε με το θέμα, τηρούσαν στάση ανήσυχης αναμονής, γιατί δεν σε καλεί τυχαία μια οργάνωση που περιστοιχίζεται από πολιτικούς και επιχειρηματίες παγκόσμιας εμβέλειας και που ασκεί ευρύτατη επιρροή στις διεθνείς εξελίξεις. Τότε λοιπόν θεώρησαν πως ο Αντώνης Σαμαράς πήρε το «Μυστικό Χρίσμα» από τη λέσχη, αυτό της διαδοχής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη ΝΔ. Σχετικό άρθρο με τον παραπάνω τίτλο δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Flash στο τεύχος Ιουλίου του 1992. Όταν την επόμενη χρονιά τον ξανακάλεσαν να συμμετάσχει, αυτή τη φορά στην Αθήνα, τότε το είχαν δέσει κόμπο, πως θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε φυσικά, γιατί ένα άλλο μέλος της λέσχης ανέλαβε την αρχηγία το 1996, ο σημερινός Πρωθυπουργός. Ακούγεται πάντως πως ενδέχεται να είναι την επόμενη φορά υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ. Σχετικά μηνύματα διαδοχολογίας ξεφεύγουν εντέχνως από τα διάφορα δελτία ειδήσεων. Ίδωμεν.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Την ίδια περίπου πορεία είχε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Έφυγε από το μαντρί, έγινε δήμαρχος, ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου κόμματος υπολογίζοντας σε βοήθεια από επιχειρηματικούς κύκλους, τα βρήκε σκούρα, παραλίγο να τον φάει ο λύκος και τελικά επέστρεψε ξανά με την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια. Ανελίχθηκε πάντως και έφτασε στη ζηλευτή θέση του υπουργού Υγείας. Παρέμεινε εκεί κάπου δύο χρόνια, ολοκλήρωσε το έργο του, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο και περίμενε αναβάθμιση, αλλά ο αρχηγός τον άφησε αμετακίνητο, να υποστεί τη φθορά μέχρι τις επόμενες εκλογές. Η μόνη θέση που θα του ταίριαζε απόλυτα είναι αυτή του Υπουργού Τουρισμού, επειδή και επικοινωνιακός είναι και αν μη τι άλλο έκανε και κάποιο έργο εκεί. Στο Υγείας δεν μπορούμε να πούμε πως κεντάει, εκεί κέντησε ο ΝΚ, (Νικήτας Κακλαμάνης), στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, όταν ξεκινούσε η Πολιτική Άνοιξη.

Ο Μπάρακ Ομπάμα

Και μέσα σ’ όλα αυτά παρακολουθήσαμε «μεθυσμένοι» το Γούντσκοκ του 21ου αιώνα, όπως αποτυχημένα παρομοιάζεται η ενθρόνιση του νέου πλανητάρχη. Καμιά σχέση φυσικά με το γνωστό event του Αυγούστου του 1969. Άλλες οι εποχές, άλλα τα ενδιαφέροντα των παρευρισκομένων και διαφορετικές οι κοινωνικές τάσεις. Στο σύγχρονο Γούντστοκ, τα πάντα ήταν αποτέλεσμα μάρκετινγκ, με σκοπό την καλύτερη προβολή του πρώτου αφροαμερικανού προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ και την με τους καλύτερους οιωνούς τοποθέτησή του . Ακόμη και τα δικά μας τηλεοπτικά κανάλια δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στον πειρασμό και ακολουθώντας τη γραμμή των αμερικανικών έκαναν από την Κυριακή ζωντανές συνδέσεις, παρουσιάζοντας με τέτοιο τρόπο το γεγονός, που νομίζει κανείς πως είναι μεγίστης σημασίας για την Ελλάδα. Δεν ξέρω ακριβώς τι μπορεί να περιμένουμε από το νέο αμερικανό πρόεδρο, πάντως ότι κι αν είναι αυτό δεν πρόκειται να το αποφασίσει ο ίδιος, αφού είναι βιτρίνα συμφερόντων και επιχειρήσεων. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει έστω και η παραμικρή μεταβολή στην αντιμετώπιση της χώρας μας από τις ΗΠΑ. Εύχομαι πάντως το γεγονός αυτό να αποτελέσει τη σηματοδότηση μιας καλύτερης διευθέτησης των θεμάτων που μας αφορούν άμεσα και επιτέλους να οδηγηθούν σε κάποια λύση. Έχει τόσα πολλά κι ο ίδιος ως πρόεδρος των ΗΠΑ να κάνει στο εσωτερικό της χώρας του, στον οικονομικό κυρίως τομέα που το τελευταίο πράγμα που θα τον ενδιαφέρει είναι η Ελλάδα. Λόγω της Εβραϊκής του ρίζας πάντως ενδέχεται να ενδιαφερθεί και για το μεσανατολικό και να προσπαθήσει να δώσει ένα τέλος σε μια ιστορία που ταλαιπωρεί την περιοχή εξήντα σχεδόν χρόνια! Εγώ πάντως του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω να ρίξει μια θετική ματιά και κατά την ψωροκώσταινα.

Επίλογος

Με τέτοιες «θετικές» σκέψεις ξεκινάει το νέο έτος. Είναι πάρα πολλά αυτά που θα μπορούσαν να αναφερθούν, αλλά έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας να τα λέμε. Θα προσπαθήσω να εμφανίζομαι ποιο τακτικά, δόξα τω Θεώ υπάρχει υλικό και θέματα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν συχνότερη εμφάνιση, αλλά είπαμε, αυτό είναι hobby, και δεν αποτελεί μέρος της καθημερινής μου απασχόλησης. Έχετε λοιπόν υπομονή.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kala ta osa grafeis, an kai nomizo po ora pou o kosmos peinaei, den exei anagki analuseis epi tis ftoxeias tou.
to zitoymeno einai ena: i peina den exei anagki apo analuseis, apo sxedia kai logia tou aera.
kalinixta ellada...

Ανώνυμος είπε...

siga min exoun oi politikoi forologiki suneidisi, oi 300 kleftes tis elladas. aman re agrilia me ta arthra sou, palimas tsitoneis!
kala ta les, kai oso ta les esu, tso ekneurizomaste emeis.

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλογοσκούφης Αλμούνιας?! Το μουνί με το σκουφάκι στην ΕΕ? Καλά τα λέει η Αγριλιά, η Ευρώπη με τη... χάρη του, θα ερημώσει! Τρεχάτε στο Αφγανιστάν να γίνουμε όλοι Ταλιμπάν, θα έχουμε και δωρεάν όπιο!

Ανώνυμος είπε...

H amartia tis Elladas legetai Alogoskoufis, to kathiki!
Oso gia ton Samara? Eere tin anoiksi stin kourasmeni kyvernisi. Treme Ntora!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς μου είναι αντιπαθής. Ωστόσο τον θεωρώ καλύτερο από την Ντόρα και τον Αβραμόπουλο. Δεν σου κρύβω Αγριλιά πως οι θεωρίες σου περί συνομωσιών σε ότι κι αν γίνεται στον τόπο, με προβληματίζει. Δεν λέω πως έχεις άδικο, αλλά ας μην πιάνουμε και την υπερβολή.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Αγριλιά,
διαβάζω τα άρθρα σου από τον πρώτο καιρό και μάλιστα σε έχω συστήσει σε πάρα πολλούς γνωστούς μου για να σε διαβάσουν και να ενημερωθούν αντικειμενικά από το blog σου. Πάντοτε διάβαζα και τα ενδιαφέροντα σχόλια που σου άφηναν οι αναγνώστες σου, ωστόσο τον τελευταίο καιρό παρακολουθώ μια άναρχη κατάσταση που διαμορφώνεται και εσύ παραμένεις απαθής.
Συμφωνώ απόλυτα με την ελευθερία που δίνεις στους αναγνώστες σου να αφήνουν τα μηνύματά τους και τα σχόλιά τους, αλλά δεν θα πρέπει να επιτρέπεις να βρίζουν μέσα από τα σχόλιά τους.
Το τελευταίο διάστημα ο καθένας γράφει οτιδήποτε βωμολοχία κι εσύ το επιτρέπεις. Το blog σου είναι σοβαρό και δεν συμφωνώ να γίνεται πεδιο αντιπαραθέσεων μεταξύ των αναγνωστών σου, όπου ο καθένας βρίζει χυδαία. Μια επισήμανση από τη μεριά σου δεν θα έβλαπτε.
Με εκτίμηση,
Μαρία Νίκα

Ανώνυμος είπε...

Re seis, ti sas peirazei pou i Agrilia grafei tin alitheia? Pos nomizete oti o Samaras emeine ston afro?Etsi opos leei i Agrlia. Exetias autis tis organosis. Ksipniste re seis oloi sas kai min kriveste piso apo to daxtylo sas. Deite tin alitheia katamata.

Ανώνυμος είπε...

re agrilia, poia thetiki skepsi grafeis? ola mayra ta paroysiazeis...
kali xronia

Ανώνυμος είπε...

NOMIZO POS PERIGRAFEIS AKRIVOS TIN KATASTASI OS EXEI SIMERA.
SE DIAVAZO PROTI FORA, ALLA NOMIZO POS KI EGO THA "FANATISTO" MAZI SOU, OPOS TOSOI FILOI MOU.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως με το σημερινό άρθρο η Αγριλιά δεν κατάφερε να πετύχει το σκοπό της. Νομίζω πως παρεξηγήθηκε. Κανένα σχόλιο δεν νομίζω πως ταιριάζει σε όσα λέει και όσα θέλει να μας "διδάξει" η Αγριλιά.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει...

Ανώνυμος είπε...

Ego pisteuo ston Obama. Einai kako re paidia?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΛΙΑ? ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ? ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG. ΕΛΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Agrilia akoma mia fora me aporofises. M'aresoun para ppolu ta osa grafeis. Elpizo na tiriseis tin uposxesi sou na grafeis fetos perissotera.
Katerina

Ανώνυμος είπε...

Agrilia, ayta peri bilderberg esu pou ta ksereis?
mou vazeis olo kai perissoteres idees pos eisai dimosiografos, apo aytous pou kseroun polla alla den ta lete, para mono ean exete enan skopo i exipireteite kapoion...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε διαχειριστά αυτού του ιστολογίου,
θα σας παρακαλούσα προτού αναφερθείτε σε γεγονότα που αφορούν δημόσια πρόσωπα, να είστε πιο προσεκτικός ως προς την εγγυρότητα των πηγών σας.
Σπηλώνετε αδίκως μερικούς ανθρώπους πίσω από την ανωνυμία σας, παρόλο που το ιστολόγιό σας θεωρείται από τα πλέον ενδιαφέρουσα, με μναδικές ιστορικές αναδρομές.
Θα σας παρακαλούσα να είστε πιο υπεύθυνος απέναντι στα πολιτικά γεγονότα και το ζητούμενό σας να μην είναι η άνευ λόγου λάσπη εναντίον μου.
Καλή συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Kato ta xeria apo tin Agrilia! Stamatiste oi malakes na milate gia eygeneies kai prasina aloga.
Oloi tremete tin Agrilia.
Dose kai xose Agrilia!!!

Ανώνυμος είπε...

Kato ta xeria apo tin Agrilia! Stamatiste oi malakes na milate gia eygeneies kai prasina aloga.
Oloi tremete tin Agrilia.
Dose kai xose Agrilia!!!

Ανώνυμος είπε...

tzoumpria tzoumpria
tzoumpria lari larw....