Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

11η Σεπτεμβρίου 2001

Η μέρα που άλλαξε τον κόσμο

7 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το διπλό κτύπημα στο παγκόσμιο κέντρο εμπορίου της Νέας Υόρκης ή αλλιώς world trade center, (WTC) ή ground zero. Οι δίδυμοι πύργοι των 110 ορόφων έκαστος, σήμα κατατεθέν της Ν. Υόρκης, αυτοί που από μακριά σχηματίζουν έτσι όπως στέκονται τον αριθμό 11, έπεσαν από ένα κτύπημα που έκτοτε προκάλεσε έντονες αναταράξεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με κύριες αυτές των πολέμων στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν και του περιορισμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων του ανθρώπου στο βωμό του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το θέμα, καθώς επίσης και αμέτρητες ώρες ντοκιμαντέρ παίχτηκαν στα ΜΜΕ, στην προσπάθεια να αναλυθεί πώς κατάφεραν οι τρομοκράτες να «κλέψουν» 4 αεροπλάνα με 266 επιβάτες και να τα οδηγήσουν εκεί που τα οδήγησαν χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι. Η ουσία πάντως είναι πως αμέσως μετά το χτύπημα άρχισε ένας πόλεμος, αυτός κατά της τρομοκρατίας, ο οποίος συνεχίζεται το ίδιο έντονος ως τις μέρες μας. Όλοι μας θεωρούμαστε τρομοκράτες, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Μαύρη επέτειος λοιπόν για τις ΗΠΑ, μαύρη και για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Τίποτε δεν έμεινε το ίδιο. Ακόμη και στη χώρα μας οι κυβερνήσεις που μεσολάβησαν, αναγκάστηκαν να εφαρμόσουν διατάξεις προς αυτόν τον σκοπό, (Σταθόπουλος, Βουλγαράκης), για να μην μπουν στη λίστα των εχθρών των ΗΠΑ, γιατί όπως είπε και Μπους, όποιος δεν είναι μαζί μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας θα θεωρηθεί πως είναι εναντίον μας. Έτσι μπήκε ο τρομονόμος σε εφαρμογή, άρχισαν να εγκαθίστανται οι πρώτες κάμερες, εξοπλίστηκαν οι δυνάμεις ασφαλείας, παραβιάζεται ευκολότερα η προσωπική ζωή και το απόρρητο των Ελλήνων και γενικά είμαστε έρμαια στις ορέξεις της εξουσίας.

Πολλές θεωρίες διατυπώθηκαν τόσο για τις συνθήκες της καταστροφής, αλλά ακόμη και για την ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε η «επίθεση» (9/11). Για την ιστορία αναφέρω πως καταμετρήθηκαν συνολικά 2.893 νεκροί εκ των οποίων 25 ελληνικής καταγωγής.

Η θεωρία των αριθμών του Γιούρι Γκέλλερ.

Ο Γκέλλερ ασχολήθηκε με τον αριθμό 11 και προσπάθησε να ανακαλύψει τρόπους να τον συνδέσει με την επίθεση. Μερικοί παραλληλισμοί είναι όντως ενδιαφέροντες και τους παραθέτω:

1. Η ημερομηνία της επίθεσης 11/9 : 9 + 1+ 1 = 11

2. Το πρώτο αεροπλάνο που κτύπησε τους πύργους ήταν αυτό της πτήσης 11 της εταιρείας American Airlines που ο κωδικός της είναι ΑΑ=11

3. Η 11η Σεπτεμβρίου είναι η 254η ημέρα του χρόνου: 2 + 5 + 4 = 11. Από τις 11/09 μέχρι το τέλος του έτους υπολείπονται ακόμη 111 μέρες!

4. Η πτήση 11 είχε 92 επιβάτες: 9+2=11 και η πτήση 77 είχε 65 επιβάτες. Ομοίως 6+5=11

5. Η πολιτεία της Ν. Υόρκης είναι η 11η πολιτεία που προστέθηκε στις ΗΠΑ

6. New York City = 11 γράμματα!

Βέβαια αν σκεφτεί κανείς μπορεί να βρει ένα σωρό άλλα στοιχεία που να συνδυάζονται με αυτόν τον αριθμό. Τα παραπάνω αποτελούν τα πιο αντιπροσωπευτικά και πολυπαιγμένα και μπορεί να είναι απλώς συμπτωματικά. Δεν είναι όμως σύμπτωση ότι:

1. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1990 ο μπαμπάς Μπους μιλάει πρώτη φορά για τη «νέα τάξη πραγμάτων»

2. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1978 υπογράφεται η συμφωνία του Camp David για την ειρήνευση στη Μ. Ανατολή.

3. Στις 11 Σεπτεμβρίου του 1941 μπήκε ο θεμέλιος λίθος στο πεντάγωνο.

Η θεωρία της αμφισβήτησης

Είναι πολλοί και γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που αμφισβητούν το γεγονός ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση και στηρίζουν την άποψη περί ενός καλά οργανωμένου σχεδίου εκ των έσω, σχεδιασμένο από το λόμπι που κυβερνά τον κόσμο και εκτελεσμένο από τη CIA. Ερευνητές, αλλά και επιστήμονες, οι οποίοι δεν δέχθηκαν τόσο απλά την επίσημη εξήγηση για τα αίτια αυτής της επίθεσης, συγκέντρωσαν στοιχεία που αν τα δει κανείς προσεκτικά είναι συγκλονιστικά.

Εγώ θα ξεκινήσω από το τι επεδίωκαν οι ΗΠΑ εκείνον τον καιρό, αν ωφελήθηκαν ή όχι από το γεγονός, παραθέτοντας ιστορικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος. Οι ΗΠΑ είχαν ανέκαθεν έντονη παρουσία στις χώρες της Μ. ανατολής και κυρίως το Ιράκ. Αυτές ήταν που συμμάχησαν με τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον εφοδίασαν με όπλα για να στραφεί, όπως κι έκανε, εναντίον του Ιράν που δεν συμπαθούσαν καθόλου. Όταν ο Σαντάμ εισέβαλε στο Κουβέιτ από φίλος έγινε εχθρός. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο μπαμπάς Μπους και το επιτελείο του έπρεπε να βρει τρόπους να πείσει την κοινή γνώμη στη χώρα του να υπέρ μιας γενικής επέμβασης στην περιοχή. Για πρώτη φορά στις 11 /09 /1990 μιλάει σε συγκέντρωση για τη νέα τάξη πραγμάτων.

Α. Όλοι οι πόλεμοι ξεκινούν μ’ ένα ψέμα

Παρουσιάζουν λοιπόν στην επιτροπή του κογκρέσου για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα ένα κοριτσάκι ονόματι Nayirah, το οποίο ισχυρίστηκε πως εκτελούσε εθελοντική εργασία σε νοσοκομείο του Κουβέιτ και έβλεπε ιρακινούς στρατιώτες να σκοτώνουν νεογέννητα. Το γεγονός πήρε μεγάλες διαστάσεις, αφού όπου μπορούσε ο μπαμπάς Μπους το επαναλάμβανε, το υιοθέτησε και η διεθνής αμνηστία και με τη βοήθεια φυσικά του CNN, αυτού του ανεξάρτητου καναλιού, που αν θυμάστε απέλυσε πολεμικό ανταποκριτή στον πόλεμο του Ιράκ γιατί έλεγε την αλήθεια, άλλαξε η κοινή γνώμη των αμερικανών υπέρ της «καταιγίδας της ερήμου». Το κοριτσάκι αυτό, όπως αποδείχθηκε αργότερα ήταν η κόρη του πρόξενου του Κουβέιτ στις ΗΠΑ και ουδέποτε εργάστηκε σε νοσοκομείο!

Ως γνωστόν η πολεμική βιομηχανία κινεί παγκοσμίως το περισσότερο χρήμα. Επίσης η περιοχή γύρω από την Κασπία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα πετρέλαια και το φυσικό της αέριο. Οι αμερικανικές εταιρείες με αρχηγό τη Halliburton της οποίας διευθυντικό στέλεχος υπήρξε ο Richard Cheney, θέλουν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην περιοχή. Όλα καλά λοιπόν. Το μόνο που έμενε ήταν να συμβεί το γεγονός εκείνο που θα έδινε την αφορμή.

Β. Το νέο «Περλ Χάρμπορ»

Όπως η επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χαρμπορ κατά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο ήταν η αιτία να δοθεί το πράσινο φως για τη ρίψη πυρηνικών βομβών σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, έτσι και στην παρούσα φάση θα έπρεπε να βρεθεί κάτι δυνατό, ώστε να πεισθούν όλοι πως ένας πόλεμος κατά του Ιράκ θα ήταν απαραίτητος. Συνδετικός κρίκος στην υπόθεση ήταν ο Οσάμα Μπιν Λαντεν, δημιούργημα των ΗΠΑ, η οικογένεια του οποίου είχε στενές σχέσεις συνεργασίας με την οικογένεια Μπους, μέσω των εταιριών Κάρλάιλ και «Κέιτερ Αιρ» της οποίας διευθυντής το 1994 διατέλεσε ο σημερινός πρόεδρος. Αυτά και πολλά ακόμη περιγράφονται στο ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ «Φάρενάιτ 9/11».

Το νέο Περλ Χάρμπορ ήταν η 11η Σεπτεμβρίου. Έκτοτε, όλα κύλησαν όπως ήθελαν οι αμερικανοί. Πρώτα το Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν και στη συνέχεια το Ιράκ. Με αυτόν τον τρόπο οι ΗΠΑ κατάφεραν σήμερα να έχουν στρατιωτική παρουσία και βάσεις σε περισσότερες από 130 χώρες. Για τη συντήρηση αυτών των δυνάμεων και τη χρηματοδότησή τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να είναι σίγουρες πως δεν θα υπάρξουν αντιρρήσεις. Άρα με το πρόσχημα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας λύνεται κι αυτό το ζήτημα.

Θα πρέπει όμως να είναι πολύ κυνικός όποιος κυβερνήτης θυσιάζει δεκάδες εκατοντάδες συμπολίτες του για την επίτευξη ενός στόχου. Σκεφτείτε λοιπόν τι αξία έχει γι’ αυτόν η ανθρώπινη ζωή. Ελάχιστη. Κι αν πρόκειται για πολίτες άλλων κρατών μηδαμινή. Τόσες χιλιάδες γυναικόπαιδα σκότωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ. Ποιος νοιάστηκε; Κανείς. Δεν ξέρω όταν βγήκε ο Μπους στα χαλάσματα των πύργων κι αγκάλιασε τον πυροσβέστη αν το δάκρυ που κύλησε στα μάτια του, ήταν δάκρυ λύπης ή μετάνοιας γι’ αυτό που συνέβη.

Οι καθηγητές της παράνοιας

Έτσι ονομάζονται επιστήμονες, διανοούμενοι και καθηγητές πανεπιστημίων, που προσπαθούν μέσω της τεχνικής οδού συγκεντρώνουν στοιχεία για να αποδείξουν πως όλα όσα συνέβησαν ήταν σκηνοθετημένα. Ο James Fetzer, μέλος της οργάνωσης, έλεγε μεταξύ άλλων στην Ελευθεροτυπία, (10-09-2006):

1. Τα κτίρια ήταν σχεδιασμένα να αντέξουν σε πτώση αεροπλάνου. Το ατσάλι δεν έπαθε ζημιά από την ανάφλεξη των καυσίμων, γιατί απλούστατα αντέχει σε πολύ μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Η κατάρρευση των κτιρίων ήταν κάθετη, πολύ γρήγορη και ολοσχερής, κάτι που υποδηλώνει τη χρήση εκρηκτικών σε χαμηλότερους ορόφους.

2. Δύο εβδομάδες πριν την επίθεση οι πύργοι έκλεισαν για να διορθωθεί κάποιο θέμα ασφάλειας. Απομακρύνθηκαν όλοι. Ήταν πιθανόν η μέρα που τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά. Τα μπάζα μαζεύτηκαν γρήγορα και πετάχτηκαν στον Ατλαντικό, το δε ατσάλι πουλήθηκε, έτσι κανείς δεν μπόρεσε να ελέγξει τα συντρίμμια. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων που γλίτωσαν, οι οποίοι αναφέρουν πως άκουσαν εκρήξεις σε χαμηλότερους ορόφους από αυτούς που έγινε η σύγκρουση. Αν υπήρχε υπόνοια στους πυροσβέστες ότι θα έπεφταν τα κτίρια, γιατί ανέβηκαν πάνω και μάλιστα χρησιμοποιώντας ασανσέρ;

3. Οι κασέτες από το κύκλωμα παρακολούθησης του πενταγώνου γιατί δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα; Το κτίριο φαίνεται σαν να χτυπήθηκε από πύραυλο και όχι από αεροπλάνο. Και πώς κατάφερε μια ώρα μετά τα κύρια χτυπήματα στους πύργους να πλησιάσει αεροπλάνο το πεντάγωνο που διαθέτει αυτόνομο αντιπυραυλικό σύστημα και λογικά θα πρέπει να ήταν σε κατάσταση συναγερμού;

Άλλα στοιχεία

1. Τα κτίρια είχαν πολύ λιγότερο κόσμο απ’ ότι συνήθως. Τα αεροπλάνα είχαν πληρότητα μόλις 20%. Αν οι τρομοκράτες ήθελαν να προκαλέσουν χάος θα προτιμούσαν κάποια άλλη χρονική στιγμή. Οι πύργοι ασφαλίστηκαν 2 μήνες πριν για τρομοκρατικό χτύπημα με το ποσό των 3,55 δις δολαρίων. Επίσης, λίγο πριν, στελέχη της CIA και της κυβέρνησης πούλησαν τις μετοχές που κατείχαν σε αεροπορικές εταιρείες.

2. Όλο και περισσότερες ενδείξεις έρχονται στο φως, πως ο πρόεδρος Μπους ήταν ενήμερος για το τι θα συνέβαινε. Γι αυτό κι έμεινε ήρεμος στο σχολείο που βρισκόταν όταν έμαθε για τα δύο πρώτα χτυπήματα. Ούτε καν διέκοψε το πρόγραμμά του. Βγήκε μόνο μισή ώρα μετά και κήρυξε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Πού το ήξερε;

Υστερόγραφο

Τα στοιχεία δείχνουν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποκόμισε τα περισσότερα οφέλη από την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, οφέλη που άρχισαν να γίνονται σε μας χειροπιαστά πολύ αργότερα. Προσωπική μου άποψη είναι πως το στήσιμο αυτού του εγχειρήματος, πέραν της βοήθειας που μπορεί να είχε στην εκτέλεση από την Αλ Κάιντα, ήταν από μέσα. Άρα ο Μπους και η παρέα του θα πρέπει να ψάξει, αν δεν τους γνωρίζει ήδη και να πολεμήσει τους τρομοκράτες στις κυβερνητικές οργανώσεις και όχι στο Θιβέτ.

Εξακολουθεί λοιπόν να παραμένει αναπάντητο το ερώτημα, αν η τρομοκρατία είναι δημιούργημα και εργαλείο των κυβερνήσεων για να επηρεάζουν και να κατευθύνουν την κοινή γνώμη, ή απλά οργανωμένη αντίδραση ομάδων που αντιτίθενται στις βουλήσεις τους.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι δημοσιευμένα κατά καιρούς σε αφιερώματα εντύπων για το θέμα. Εγώ απλά τα συνδυάζω και τα παραθέτω.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ,
διαβάζοντας τα τελευταία σας άρθρα, αναρωτιέμαι πραγματικά για το μέγεθος των σπουδών σας. Και λέγοντας σπουδές δεν εννοώ αυτό που σπουδάσατε, αλλά τα πόσα έχετε αποκομίσει από όσα προσφέρει η ζωή.

Αν όλοι υπήρξαν φιλόσοφοι, σαν εσάς, το πνεύμα των Ελλήνων ανα τους αιώνες θα παρέμενε άσβεστο.

Θα με ενδιέφερε πολύ ένας ανοιχτός διάλογος μαζί σας. Στη διάθεση σας.

Όσο για την 11η Σεπτεμβρίου, δεν έχω να πω τίποτα. Τα γραπτά σας είναι αναλυτικότατα.

Ι.Τσεκ.

Ανώνυμος είπε...

Agrilia, poia i gnomi soy gia ton Obama?
Kai kati akoma. Giati den anaferese stis stenes sxeseis ton dimokratikon me to pasok kai ton repoymplikanon me ti nd?

Ανώνυμος είπε...

Einai i deyteri fora pou afino sxolio. Eimai ellinoamerikanos kai xairomai para polu pouuparxei ena antikeimeniko blog pou na anaferetai me yparkta stoixeia sti deyteri mou patrida, kala i kala den exei simasia.
alloste etsi eksigitai pou to megalutero blog tis amerikis, pou to exei ellinoamerikanos exei link sto diko sas blog. An sunergazeste, sugxaritiria, giati eiste antikeimenikotatoi.
Filia
George Tzimas

Ανώνυμος είπε...

Tha ithela na anafertheite stin ekklisia toy agiou nikolaou pou upirxe konta stous didimous purgous. po oti ksero ksanaxtistike. An gnorizete kati, peite mou sas parakalo.
Maria Filippou.
Psixiko

Ανώνυμος είπε...

Κύριε,
στις παρατηρήσεις σας οφείλετε να είστε πιο προσεκτικός όταν αναφέρεστε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Παραθέτετε στοιχεία δίχως αποδεικτικό υλικό.
Παρακαλούμε όπως άμεσα ανασκευάσετε.
Πρεσβεία ΗΠΑ
Ανεπίσημο σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Εχω μείνει με ανοιχτό το στόμα με όσα διαβάζω. Πράγματα που ούτε τα ήξερα, ούτε ποτέ θα μου τα έλεγε κανείς.
Μπράβο ρε παιδιά. Απίστευτη δουλειά.

Ανώνυμος είπε...

Agrilia, pos ta xoneis etsi? Vlepo pos oloi prspathoun na se dtamatisoun alla esu ekei!
An theleis uperaspisti, ego eimai edo!
retma45r@yahoo.com

Ανώνυμος είπε...

pragmatika para poli kalo to arthro sou ,
sinxaritiria ,

rataplan